Hvalpene er nu 6 dage og de tager flot på.

Hvalp 4. Han.

Hvalp 1. Tæve

Hvalp 2. Han.

Hvalp 3. Tæve

Tess har det godt. Hun åbnede mælkebaren i går eftermiddag. Det blev en succes. Han nr 4 drak hele natten og nåede op på 20g, fra 24 til 8 morgen. De andre drak mere med måde... de tager godt på. Sover - spiser - sover og spiser.... der er en dejlig ro i hvalpekassen. Tess har haft besøg af Line og familien i dag... Line kunne ikke vente med at se dem.
Mandag. nu er hvalpene 5 dage... og de har taget så flot på, de har næsten fordoblet deres vægt alle 4. Tess er træt, men meget dygtig til at passe på de små. I dag har hun haft lidt efter veer..
Der er så mange lyde i kassen, de nærmest synger engang imellem... og så står deres små øre lige ud i luften... den mindste af hannerne - ham med den fine plet... han ligner Dumpo... når han kommer møvende.
Dag 6
Tess og hvalpen trives og vægten er næsten fordoblet.
Dag 7.
Den første uge er nu gået og hvalpene og Tess har det godt. Det sidste døgn har vægt stigningen været fra 22g til 84g. Det må siges at være flot med 86g. De sover og spiser - bruger hele hvalpe kassen nu. De er meget hurtige til at komme rundt. Tess begynder at blive mere interesseret i hvad der foregår uden for værelset og i hvad de andre hunde laver. Men hun er vagtsom... og det skal hun jo også være.
Dag 8.
Hvalpene har igen taget på fra 54g til 29g. Nu vejer den største 500g. han har taget 300g på siden fødslen.
Tess har været med på en lille tur sammen med de andre hunde i dag. Hun begynder at ville ud til de andre. Der er en god ro på i hvalpekassen. De små laver stadig ikke så meget ud over at spise og sove og så kommer de godt rundt i kassen. Jeg kan slet ikke få nok af at kikke på dem.
De får kravlet rundt på hinanden... de søger hinanden.
Dag 9.
Endnu en dag med god vægt stigning. Hvalpene bliver mere og mere dygtige til at bevæge sig rundt. De holder af at blive kælet og holdt. Bruger hele kassen. De er venlige over for den nye hvalp i kassen. Den der dog ikke så god til at bevæge sig. Tess her været med på en god tur på marken, hun søger mere og mere at komme ud til de andre.
Dag 10
Endnu en dag med stort vægtøgning. Hvalpene og Tess har haft besøg af Line og familie. Tess er så glad for Line og hun må gerne være ved hvalpene. Der er mere bevægelse rundt i kassen og deres bevægelser bliver mere og mere stabile. Fantastisk at få lov til at følge dem så tæt.
Dag 11.
Der har været meget ro i kassen i dag. De har sovet meget.. men de spiser også godt. De er glade ved at blive kælet og søger selv hen til ens hånd.
Dag 12.
Det har været en sove dag i dag. Nr 1 har åbnet sine øjen... de andres øjensprækker bliver større og størrer.
Tess har fået taget sine sting hos dyrlægen i dag. Vi havde de små med og de blev set igennem og er nogle fine små hvalpe. Det var Susanne og Tina som foretog kejersnittet så de fik lige set dem igen.
Dag 13.
Alle hvalpene har åbnet deres øjne. Fine små øjne som endnu ikke kan se ret meget. Nr 4 fik klippet sine negle og de andre skal have dem klippet i morgen. De bliver bedre og bedre til at bevæge sig.
Dag 14.
Der skal klippet negle på de sidste 3 i dag. I dag er de 2 uger og deres vægt er nu
Tæve nr 1. Fødselsvægt - 115 g. Vægt efter 1 uge 245g - efter 2 uger 530g.
Han nr 2. Fødselsvægt - 135g - vægt efter 1 uge 298g - efter 2 uger 629g.
Tæve nr 3. Fødselsvægt - 135g - vægt efter 1 uge 355g -efter 2 uger 699g.
Han nr 4. Fødselsvægt - 200g. - vægt efter 1 uge 469g - efter 2 uger 883g.
De tager fint på. Vi har kikket papirerne fra sidste kuld med Tess og det ligner meget hinanden.
Dag 15.
Vi kan godt mærke at hvalpene bliver mere og mere mobile. De søger hinanden og forsøger at tumle med hinanden - men det er stadig mælkebaren der er bedst...
Tess går med på tur hver dag - hun skal også med på morgenturen. Men så skal hun også hurtig ind og se til hvalpene.
Dag 16.
Sam har fået lov til at komme med ind i rummet... han er så nysgerrig - men skal ikke for tæt. Han ved godt at Tess ikke tolerer nogle hos hvalpene endnu. Tess vil kun have dem hun kender godt ind til sine hvalpe.
Hvalpene kan nu stå på alle 4 ben... men kun kort tid. Vi glæder os hver dag over de nye tiltag der sker i hvalpekassen. De bliver mere og mere sjove.
Dag 17.
Line og hendes familie har været på besøg. Alle hvalpene er blevet kælet og kysset. Bella og Sam må nu være i rummet og komme tæt på kassen. Men de må ikke få næsen over kanten... Men de er godt tilfredse med at få lov til at være med inde i rummet.
Dag 18. 19. 20.
Der sker noget hver dag, men det er ofte lidt det samme. Hvalpene begynder at reagere på lyde. Den lille tæve nr 1 reagere helt sikkert på lyde. Det bliver spændende at følge dem de næste par dage. Det handler stadig om mad og sove. Vi bruger meget tid på at kæle dem og bare kikke på deres små tiltag til stabile bevægelser.
Dag 26.
Tiden går så stærkt. Hvalpene tager stadig fint på. Nr 4 har fået flere tænder, de andre hvalpes tænder er også på vej. De er blevet gode til at stå og gå. Der bliver stadig arbejdet meget med motorikken.
De har haft besøg flere dage - det går fint. Tess kan dog godt blive lidt træt og mere vagtsom.
De har fået tilbudt mad et par dage... men Tess`s mælk smager stadig bedst. Hvalpe gården er blevet større og i dag har de vovet sig ned i det nye.. det er sjovt at se hvordan de langsomt udforsker det nye. Langsomt prøver de af hvor lang ned der er - der er så mange processer i deres prøven ting af... spændene at se. Jeg forsøger at lade være med at lave magiske forflytninger men at lade dem selv udforske tingene.
Vi glæder os hver dag over disse små dejlige hvalpe.
Uge 5.
Jeg går over til at skrive en gang om ugen.
Endnu en uge er slut. Tiden går så stærkt.
I denne uge har hvalpene oplevet følgende. Vi har fokus på nye oplevelser men i hvalpens tempo. De bliver ikke bragt i situationer som de ikke magter. Vi vælger at være i nærheden af hvalpene når de lukkes ud i nye omgivelser, de skal selv søge ud i det nye og når vi er der har de hele tiden muligheden for at søge tilbage til os.
De er blevet præsenteret for større rum og andet underlag end de gik på i hvalpe kassen. Det er så spændende at se dem udfordre det nye. De reagere på andet underlag – men bliver hurtig van til det nye.
De bruger deres tænder på hinanden, men slipper fint når den anden piber. De skiftes til at være den store og den der ligger nederst. De kan puste sig op til det helt store og et splitsekund efter er gassen væk.
Når de viser frygt eller ”uha det er farligt” – er de gode til at opsøge det kort efter for at undersøge hvad det er. Det er hvad jeg kalder at afreagere. De kommer tilbage og undersøger – gode egenskaber.
Hvalpene er flyttet ind i stuen og deres underlag er igen nyt. De sover stadig i kassen om natten så vi flytter dem lidt endnu. De har i dag mærket den friske luft og vinden, døren blev åbnet – men de skulle ikke ud endnu, igen i deres tempo.
Vi nyder så meget at følge med i deres udvikling. Hvalpene får flere og flere besøg så de bliver nusset og pusset.
Hvalpene er blevet registreret ved DKK og har fået deres navne.
Det er blevet til
Tæve 1. Luna - Han 2. Mellon.- Tæve 3. Idi. - Han 4. Jayden.

Uge 6.
Så er uge 6 slut…
Denne uge er gået med masser af udfordringer primært i hvalpekassen og uden for. Der er kommet nyt legetøj og nye ting ude på fliserne. Hvalpene tager ikke meget notits af de nye ting. Men tonellen skulle dog lige undersøges lidt mere inden den blev taget i brug.
Der kommer flere ting med lyde – jeg fylder bøtter med teskeer eller andet som larmer når de skubber til det..
De er blevet super gode til deres motorik,,, der er fart på og der bliver smagt og gnavet i alt. De tager nogle gode ture med hinanden, men skiftes stadig til at være oppe og nede. Men der er lyd på og fart over dem.
Nu er de begyndt at hoppe ud af hvalpe kassen så om morgenen er der larm fordi så er de hoppet ud af kassen og løber i hele rummet.
De kommer ud i hele stuen nu, hvor jeg ligger nye ting på gulvet som de ikke har mødt før. De sidste to uger vil vi udfordre det noget mere og i forskellige rum.
Der er også blevet åbnet op til græsset, igen nyt underlag. De er så dygtige til at klare udfordringerne. Prøver også hele tiden at taget dem i takt med deres udvikling.
Der har den sidste uge været mange mennesker på besøg, de vil så gerne kæles. Line fik dog lov til at mærke deres tænder den anden dag, der skulle smages på hende.
De vokser stadig rigtig flot – nogen hurtigere end andre.
Tæve nr 1 – Luna – uge 3, 870g. uge 4, 1220g. uge 5, 1540g. uge 6, 1875g.
Han nr 2 – Mellon – uge 3, 1030g. uge 4, 1370g. uge 5, 1764g. uge 6, 2257g.
Tæve nr 3 – Idi – uge 3, 1000g. uge 4, 1275g. uge 5, 1575g. uge 6, 2000g.
Han nr 4 – Jayden – uge 3, 1327g. uge 4, 1700g. uge 5, 2115g. uge 6, 2750g.
Som i kan se så er der nogen som har travlt. De to tæver har taget 1 kg på i de 3 uger.

Uge 7
Endnu en uge er slut. Hvalpene vokser fint og bliver frækkere og frækkere. Denne uge har de fået mange nye oplevelser.
De tager nogle ture med hinanden, men stadig er de gode til at skiftes til at være oppe og nede. De er alle lige meget på. I denne uge har de fået ene ture. Jeg har taget dem væk fra flokken og ud i nye situationer og omgivelser for at se deres reaktioner. Det gør at jeg letter kan danne mig et helheds indtryk af hvalpene.
De får også smagt på andet end deres hvalpefoder… uha hvor det kan være besværligt at spise tørret kød strimler… det kan få lyde frem.
De har været ude og køre bil.
Mødt andre hunde på træningspladsen i Sminge hos Løwe og Løwe. Det klarede de så flot. De opførte sig som om de altid havde været på pladsen. Fuld fart på og fik snust til andre hunde og fik kæle tur af Christines mor.
Det har været en uge med mange besøg, hvalpene nyder det og er glade for at få nogle flere nusse ture.
De får også lov til at høre på lyd cd – lyde med torden og fyrværkeri.
Jeg udfordre dem også med flere lyde i deres omgivelser, eks. Når de vælter dåser så larmer de… de har hørt på flismaskine, motorsav, sten der bliver smidt i en trillebør larm fra bil og så alle de lyde som vi nu laver inde i huset.
Vi har også været i MaxiZoo og købe halsbånd og andet… det er altid en dejlig oplevelse at se end hvalpe i en så stor butik… de fandt hurtigt hen til madskålen og til nogle hænder som gerne ville klappe dem. De var trætte da vi kom hjem.
De bruger stadig meget tid ude i haven, der bliver leget gravet huller og alt bliver undersøgt.

| Svar

Nyeste kommentarer

11.07 | 12:26

Hej.Vi er en aktiv familie på 4 med 2 hjemmeboende børn på 10 og 13 år. Vi kigger på en Kooiker.Har du planer om hvalpe 2023? Vh Anne

07.03 | 18:51

Hej. Jeg har ikke planer om hvalpe de næste mange år. Der er hvalpe hos Kennel Fagayas i Sverige lige nu. Skriv til Katarina Hall og hør ind til hvalpene

11.01 | 20:33

Kære Inger. Vi er en familie som længe har drømt om en kooiker. Har I planer om hvalpe i 2022 eller 2023 og kan vi blive skrevet op?

15.09 | 18:04

Hej.
Som det ser ud nu er der ingen hvalpe som ikke er afsat. Desværre for jer.