SAM - WJW10 DKCH SECH INTCH DEVDHCH DECH DKV11 13 DKKV11 NORDV12 KLBCH DEVDHESG13 DEVDHSGL13 DEBDSG13DEW13
SAM ER HVALP FRA VORES FØRSTE KULD. SAM. TESTET FRI FOR ENM OG VWD. PATELLA 0-0. ØJENLYST INTET AT BEMÆRKE. SAM HAR DKK STAMTAVLE, MED I FCI. MEDLEM AF DEN DANSKE KOOIKERKLUB. SAM BRUGES KUN I AVL VED STAMTAVLER I KENNELKLUBBER OG FCI. PATELLA 0/0. ØJENLYST INTET AT BEMÆRKE. ENM OG VWD FRI. TITLER - WJW10 DKCH SECH INTCH DEVDHCH DECH DKV11 DKKV11 NORDV12 KLBCH DEVDHESG13 DEVDHSGL13 DEBDSG13 DEW 13 SIDSTE NYT ER NORSK CHAMPION.
Nen`Sam Kili von TomTess

Kili er kommet med i Hanne Mathiasens bog om Hvalpe.

Hvalpens bog.

Hans fine billede er under Unoder - Ja, det er jo tankevækkende. 😉😉


Leg i haven.
Leg i haven, pibedyret i sokken får en ekstra tur....🙂

R.I.P. Baloo

Baloo er rejst til de evige jagtmarker.

Det har ikke været en nem beslutning - men nødvendigt. Baloo havde daglige smerter og har haft dem længe.

Vi vil mindes de gode timer vi har haft med vores første Kooiker Baloo. Han har lært os meget, tak for det... Vi kommer til at mangle en til at jage flyver og helikopter væk fra vores grund... og grave huller.


Fine Nenya.
Dreslion´s Nenya. Jeg har været så heldig at fange Nenya i et billede. Nenya har de dejligste øreringe og de smukkeste øjne med masser af sort omkring. Hun kan se så tænksom og afslappet ud. Nenya bliver 8 år nu den 12 August.

Et snus midt i legen.
Bella var på besøg hos Kili. Det var nogle dejlige timer med meget leg. 😀😀

Bella og Milo
Milo på et år og Bella på 16 uger, gir den gas.... De er så gode sammen. Milo passer godt på Bella.

Hvalpene rejser hjemme fra.

 Vores hvalpe eventyr er slut for denne gang. Nu har vi gjort vores arbejde de 8 første uger af deres liv. Nu er hvalpene på vej ud i deres nye familier. Nu er det deres arbejde at fortsætte den gode udvikling af hvalpen. Vi ønsker jer held og lykke med jeres lille ny fra Kennel Nen`Sam.


Neumunster- International udstilling.

International udstilling i Neumunster.

Nen`Sam Lue von NenRub - Milo. Dommer - Piotr Krol. PL.

V1, Jgd. BOB, Jgd CAC, Anw. Dt. Jug. CH. VDH.

Kritik.... Elerganter Rude, vorz Haar + farbe, feine Kopf, schone Augen. Korr. Hals Vorz. Fronststand, Schone Ober - + unterline. Vorz. Bewegeugen.

Stor ring. Dommer - Dr. Wilfried Peper DE.

Milo blev taget ud blandt og var blandt de sidste 5. Men blev ikke ´placeret. Er meget stolt over vores 10 mdr. hanhund at han gik så godt. Dog var Milo træt da vi nåede til stor ring.


Der var 10 kooiker på udstillingen. 4 Junior hunde.

I alt 7 hanhunde og 3 tæver.Hallo - Hvem er du?????

 

Den 6 uge er slut.

Tess har tilladt Oscar at hilse på hvalpene. Hvalpenes tænder er blevet store og fine. Men de vil stadig gerne drikke mælk hos Tess – hvilket passer Tess fint. Derfor er det begrænset hvad de spiser af start foder.

De har holdt flytte dag, nu har de plads inde i hjertet af huset. Der hvor alt sker og hvor der er en dør ud til den store verden.

Hvalpene har taget flytningen flot, det samme har Tess. Dog passer hun godt på de små. Hvalpene har været ude i den store verden. Det var et svært trin ud i verden, men de gjorde det og siden har de nydt at komme ud.

Vi spiller Lyd CD for hvalpene nu, langsomt vil der komme mere og mere styrke på lydene. Håber at det kan medvirke at hvalpene bliver dus med skud, torden samt fyrværkeri. De hører nu alle de lyde vi normalt laver i et hus.

Hvalpene er meget mobile nu og der bliver leget, prøvet kræfter med alle de lyde som en hund kan lave. Vores andre hunde lever også inde – så langsomt lærer de hinanden at kende. Dog mener vores hanhunde at de små får for meget mad.


Milo-Bedste Junior og 3 bedste han.

Milo stillede op for første gang i Junior klassen.

Det var en klasse med 7 fine hanhunde og to fine tæver. Flot med så mange hunde i junior klassen. Der er så mange fine hunde i DK.

Milo fik Excelent, CK, Rec. CERT, Bedste Junior, og 3 bedste han.

Jeg er meget glad for hans fine placering. Vores lange og sjove ringtræning viste sig fra den rigtige gode side. Milo gjorde det så flot og reagerede stort set på hvad jeg gerne ville have ham til - når jeg ser billederne af ham bliver jeg så stolt af vores samarbejde.

Tak til Tai, Kamilla og Line for at jeg må låne Milo.


BIR - BIM

Dansk Kooiker Clubs Pokal udstilling.

Dansk Kooiker Club - VANDRE - POKAL UDSTILLING. 16.5.15 Dommer - Astrid Straaijer 33 påmeldte hunder. BIR HR UCH FIJV-14 KHBV-14 KHBJV-14 NJV-14 NORDJV-14 Summer time " Tiril" og BIM WJW10 DKCH SECH INTCH DEVDHCH DECH NOCH NORDCH Sam Ejere: Inger Louise M. Skov.

Dansk Kooiker Club - WANDER POKAL SHOWS. 05.16.15 Judge - Astrid Straaijer 33 dogs attended. BOB HR UCH FIJV-14 KHBV-14 KHBJV-14 NJV-14 NORDJV-14 Summer time "Tiril" and BOS WJW10 DKCH SECH INTCH DEVDHCH DECH NOCH NORDCH Sam Owner: Inger Louise M. Skov

Det var en dejlig dag, så mange fine Kooiker.

Vandre pokalen fra sidste år som blev skænket af Den Hollandske Kooiker Club blev givet videre til SummerTime som ejes af Tiril.

I år kom Nanna Klok Andersen med en vandre pokal til BIM - Sam vandt denne pokal.


HALLO

Hvalpene bliver 3 uger på onsdag den 6 maj. Vi måtte sige farvel til den lille tæve for en uge siden. Hun ville ikke tage på - trods hun vi sørgede for at hun fik mad hver 2 time. Det gav ingen mening til sidst. Hun skulle ikke være i denne verden endnu.

De sidste 4 hvalpe har det godt. De vokser og vokser. Deres øjne er helt åbne og de har alle fine øjne. De bliver mere og mere mobile, får interesse i hinanden. De logre når vi kæler dem og der kommer mere og mere lyd på.


The litte female is send to sleep. She did not make it.

The rest is growing and growing
More foto under -  Hvalpe billeder 2015
Flap øre.

De fire af hvalpene klare sig fint. De har mere end fordoblet deres vægt.

Neglene er blevet klippet. Der kommer små sprækker, så vi kan begynde at se deres øjne.

De er fulde af sjove lyde. Ellers går tiden med at sove, spise, sove og atter spise. Selvfølgelig er de meget omkring hinanden, de skal smage på hinanden, eller ligge oven på hinanden.

I morgen skal vi til dyrlæge med Tess - hun skal have taget stingene. Tess har det fint og er en god mor.


Velkommen til vores hjemmeside

Den 15 april, startede Tess med at blive urolig. Krasse og rode over alt. Om eftermiddagen opdagede jeg at der var grøn/sort udflåd. Det er ikke godt når der kommer udflåd af denne farve før fødslen er gået i gang, derfor tog vi straks til dyrlægen, hvor Tess blev skannet. Hjertelyden hos hvalpene var rigtig fin - men en af de bagerste hvalpe havde løsnet moderkagen, det er ikke godt når fødslen ikke er gået i gang. Det viste sig at der var et mumificeret foster først for i livmoderen, det var derfra det grøn/sorte udflåd kom.

Der skulle handles hurtigt for at hvalpen ikke ville lide overlast. Tess fik et kejsersnit og det blev til 5 hvalpe. 2 tæver og 3 hanner.

De har det alle fint nu, der er gang i mælke produktionen. Hvalpene tager stille og roligt på.

Tess har fået mere ro på - hun er en rigtig god hundemor som forstår at tage sig af hvalpene.

Nu vil informere mere løbende, men lige nu er Tess og hvalpene i første prioritet.


Velkommen til vores hjemmeside
Nenya graver efter mus og Oscar holder vagt. Godt team.

Oscar synes Tess er dejlig, de er gode venner.

Tes har det godt. Hun er blevet vejet i dag. Vægten er nu 13kg 200g. Jeg holder øje med vægten, da Tess er småt spisende. Men der kan heller ikke være så meget i maven. Derfor får hun mange gange om dagen.

Tess er meget kælen og hun smiler, det er noget nyt. Her til aften begyndte Tess at grave hule. Så må vi se om hun bliver færdig med den.


Tykke Tess.
Tess er i 5 uge, 37 dage. Tess er meget tyk. Vi glæder os til at se hvad der er i maven.

Kooikerklubbens udstilling i Strib.
Milo - BEDSTE HVALP. SL. BIK. Der var 5 hvalpe i alt.
Dommer Veli-Pekka Kumpumaki, Finland.
Milo`s kritik.
Lovely poppy. excelent proportions and balance, lovely head and wxpression with good Width of skkull, wxcelent ears, good muzzle, lovely top line, well anguilated, needs to mature in rib Cage, excelent carriage of tail, lovely coad and color, moves well with well carried neck, lovely temperament, one for the future

Tess - er skannet i dag og der er hvalpe på vej.

Tess har vist alle tegn på at være med hvalpe. Men vi valgte at få Tess skannet i dag. Der er hvalpe på vej. Vi så 3 små på et billede og et par stk mere på nogle andre. Det er svært at sige hvor mange hvalpe der er, vores mål med skanningen var at være sikker.

Tess er ikke så glad for sin mad for tiden - hvilket er et tegn på drægtighed. Derfor er det vigtigt for os at vide om hun nu også var med hvalpe - så nu må vi på jagt efter et foder som passer damen. Jeg foder mine drægtige tæver med hvalpe foder eller starter i de sidste 3 - 4 uger. De plejer at få hvad de godt vil spise. Lige nu vil Tess helst spise kød.

Tess har taget et kilo på siden brunst kontrollen.

Vi glæder os meget til at tage imod de små.


SE UCH Cirtap`s Hertog Tomba van Qwea-L

 Vi håber på hvalpe omkring den 20 april.  

Hvalpene er med DKK stamtavler. FCI.  Hvalpene bliver avlet ud fra DKK´s og Dansk Kooiker Clubs anbefalinger.  

SE UCH Cirtap´s Hertog Tomba van Qwea-L

født den 04.09.2011.

Øjenlyst - UA. Patella - UA. HD - B. VWD - DNA testet fri. ENM - DNA testet fri.

Resultatet ved udstillinger. Lindkøbing Maj 12. blev han 3a b

Bedste hanhundeklasse med CK og R-cert.

Norske kooikerclub - 3a Bedste han med R - cert.

Tomba har gået en del spor med sin ejer. Han er en dejlig hanhund, som passede fint til Tess i størrelse - de klædte hinanden.


Qunack`s Favor Noble Nadyesda - Tess.

Øjenlyst - UA. Patella - UA. VWD - DNA testet fri. ENM - DNA  testet fri.

Tess er Dansk, Svensk, Norsk Champion. Hun kan nu kalde sig Nordisk Champion.

Tess udstiller jeg. Jeg træner Rally og klik træner Tess.

Tess er en glad hund som gerne vil snakke med mennesker og andre hunde.


Jeg har gennemgået DKK´s opdrætter uddannelse og har Kennel navn.

Kennel Nen`Sam.

Har været til mange forskellige foredrag og tema dage om hund. Bla. Anders Halgreen tema dag om Mentaltest.

Træning gennem tiden har været - AG med Baloo - hvor vi var i klasse 2.

Rally - Nenya er i Champion klassen - Sam er i Ekpert klassen.

Træning af LP - planer om konkurrence i år med Sam.

Udstillinger, Baloo, Sam og Tess er alle Championer i flere forskellige lande. Sam og Baloo er International Champion. 

Lige nu træner jeg med klikker - hvor jeg er ved at tage grundkursus på Canis Århus.

Jeg er også begyndt med lidt spor efter ID med Milo. Milo bliver også trænet i alt lydighed som man nu træner en unghund. Han bliver også udstillet.

Jeg er medlem af Indog - Elite - Centret. IEC i Viborg. Her træner jeg ringtræning og lige nu Rally. Jeg bruger hallen når der er plads og jeg har brug for trænings tid.

Jeg hjælper Ditte på Hundensgaard i Voldby - når hun har brug for min hjælp til de forskellige hold hun har.     

 Date i Sverige. Tess og Tomba.

Tess og Tomba. Hvis alt går som vi håber - vil der komme hvalpe omkring den 20 April.

Jeg vil i løbet af de næste par dage skrive mere info omkring begge hunde.

Vi takker Tomas og Birgitta Kennel Cirtaps for lån af deres hanhund - kaldt - Tomba.


Tess og Nenya...

Tess er i løb. I løbet af denne uge vil vi få taget en progesteron prøve for at se hvornår Tess har ægløsning.

Lige nu hygger tæverne sig med at hoppe på hinanden, men det kommer der ikke hvalpe ud af.

Vi kører til Sverige hvor vi har fået lov til at bruge en af Kennel Cirtaps hanhunde. Tomba.


Milo - SL og BEDSTE HVALP.

Milo var til udstilling i Fredericia i dag. Første gang i hvalpeklassen, lige fyldt ½år.

Milo fik SL - blev 1 vinder og BEDSTE HVALP.

Dommeren var fra Norge og hed Christian Lang. Han var rigtig god til Kooikeren og gav åben kritik.

Milo - fik snakket med en masse mennesker og fik hilst på mange forskellige hunde.Tess - 2014

Sidder og kikker billeder og faldt over et sommer billede af Tess som jeg gerne vil dele med jer.
Nenya - med mudder maske.

Da var de billigt til salg. De havde været i den forbudte bæk.

Alle 4 havde været i den forbudte bæk - stillestående sort klæbende vand. De stank og det er næsten umuligt at vaske af.

Sam´s øjne fortæller mig at han godt ved at noget er forkert. Tror ikke han tænker på den nye farve og lugt han har fået.

De er alle blevet vasket, men de lugter endnuuuuQunack`s Favor Noble Nadyesda. Svensk Champion.
Astrid Skrev... We've got fantastic news from Sweden today. At mydog in Gothenborg Qunack's Favor Noble Nadyesda became Best Bitch with CAC/CACIB and now she is also Swedisch and Nordic Champion. Congratulations for Inger Louise Marthedal Skov Well done you are a great team together with Tess. – sammen med Eddy JC van Diemen, Carola Berentsen, Carla Snels, Inger Louise Marthedal Skov og Femke van Ratingen

Sam BIR - Tess BIM. Så skete det igen.

My Dog udstilling i Gøteborg.

Qunack`s Fovor Noble Nadyesda blev Svensk Champion.


Tess og Milo danser i sneen

28 Januar 2014. Sådan ser der ud hos os.

Vi kan ikke få smukker vejr end vi har lige nu. Der er så smukt, hvidt over alt. Vores hunde elsker vejret, men det er koldt.

Se flere billeder under ny mappe. Billeder fra dagligdagen, Dec.


Milo mødte julemanden.

Milo - Tess - loves the snow

GLÆDELIG JUL Fra Kennel Nen`Sam

Vi ønsker jer alle en Glædelig Jul.


Kalender 2015. Billeder af vores hvalpe.
Kalender 2015. Billeder af hvalpene efter Nenya og Rubah.

Sam - Herning. BIR og RACE VINDER 2014.
Sam blev BIR om lørdagen og hermed RACE VINDER 2014. Han havde 18 point.
Jeg er stolt af min 5 årige Sam.

Tess- Herning. Dansk Champion.
Tess, fik sidste Cert efter det fyldte 2 år - Så nu er Tess Dansk Champion og Norsk Champion.
Vi mangler et par mdr og et CACIB. Der skal gå et år fra første til sidste før Tess kan kalde sig International Champion. Tess har CACIB fra Norge og Polen.

Milo, på udstilling i Herning. SL
Milo, var med for allerførste gang. Han var så dygtig, reagerede slet ikke på alle de lyde der var i hallen.
Milo hoppede som en gummibold, så bevægelser blev det ikke rigtig til, ud over hoppene. Han lod sig røre så fint af dommeren.
Milo fik SL og en rigtig fin kritik....en lovely poppy.

Tid til at rejse hjemme fra.

Uge 8.

Tænk at det er nu, de flyver ud i den store verden. De trænger også til det. Men gud hvor kommer vi til at savne dem. Den velkomst vi får hver morgen eller midt om natten kan kun gøre en glad også selv om der skal gøres rent efter 8 hvalpe.

Jeg har i løbet af de sidste par uger set Nenya gylpe mad op til hvalpene. De får en tår mælk og så gylper hun op. Jeg har lagt mærke til at hvalpene søger Nenya`s mund og slikker hende. Jeg mindes ikke at hun har gjort det ved de andre kuld. Jeg kan godt lide at naturen viser sig i ens hund.

Mandag var vi ved dyrlæge. Det er sin sag at komme afsted med 8 aktive hvalpe. De fik hilst på en stor ulvehund. Hvalpene sag i buret og den store hund kikkede og snusede til buret. Det er ved dyrlægen og mange hunde har oplevelser hos dyrlægen som de husker som noget ubehageligt. Det kan gøre at de ikke hilser så pænt på andre.

Det var den helt store omgang hos dyrlægen, de fik klippet negle, lyttet til hjertet-lunger, tjekket  øjne, ører, tænder, lemmer, poter/klør, hår og hårlag der var ingen lopper, konsorganer, analkirtler, vægt normal.

De fik den første vaccination, husk at få dem vaccineret efter 4 uger. De fleste pib lidt.

Så kom turen til chip mærkningen, det er en større nål, det udløste et højt pib ved alle hundene. Men det blev hurtigt glemt igen.

Alle hvalpene var mere stille resten af dagen. De sov meget. Men kl 3 om natten – vågnede de op og så skulle de have mad.

Onsdag fik de en ormekur igen. Husk at få tjekket for orm ved næste sundheds tjek. Min dyrlæge gør det som en del af sundhedstjekket.

Vi går længere og længere væk fra huset med alle hvalpene og de voksne. Hvalpene har travlt med at lege og prøve kræfter med hinanden.

De kræver flere og flere udfordringer. Vi har haft flere mennesker på besøg, så de hele tiden bliver udfordret ved besøgene.

Jeg laver forskellige lyde, så de også bliver udfordret der. De er bekendt med alle de lyde vi laver i en husholdning.

De bliver lige vasket lidt under maven inden de forlader os, det er for at blive bekendt med en bruser. Jeg er ikke tilhænger af at man vasker sin hun tit.

Ting som i skal huske at træne med jeres hund er berøring, at i må se tænder (pas på når hvalpen skifter tænder, så er de ekstra følsomme i munden) Lad den få gode oplevelser med andre hunde.

Velkommen til vores hjemmeside

Uge 7.

Tænk uge syv. Tiden går stærkt. Weekenden gik med besøg til hvalpene. Det er så fint med mange mennesker som kommer og hilser på.

Hvalpene vågner tideligt om morgenen, de er aktive i længere tid nu. Hvad den ene ikke kan finde på, kan den anden. De viser mere og mere deres temperament og personlighed. Men den hvalp som var stille i sidste uge er det ikke mere. De er glade, nysgerrige, tillidsfulde, tør bevæge sig ud i den store verden, men stadig ikke overmodige. De leger meget med hinanden, det bliver kæmpet, rusket, og fundet ting sammen. Legetøjet er meget spændende nu.

Hvalpene bruger meget tid uden for, vejret er helt fantastisk. Vi bruger meget tid sammen med hvalpene ude, de vil så gerne hen og kæle engang imellem.

Mandag morgen var Christian Helbo her igen. Hvalpene fik deres sidste tjek, de nyder det. Der var kun små finjusteringer.

Tirsdag valgte vi at køre i Maxi Zoo. Det var hvalpenes første køretur. Det var ok at tage hvalpene med ind i Maxi Zoo. Vi skulle købe halsbånd og andre ting til hvalpepakkerne. De kom ud og fik lov til at gå rundt i butikken, det var spændende specielt da en af medarbejderne smed lidt godbider på gulvet. Hvalpene var ikke bange, de kontakte folk i butikken og løb rundt for at se hvad der var på den anden side alle de mange poser mad. Det var en god oplevelse. Der blev også lige leveret en lille tår på gulvet.  De sov på kører turen hjem.

Onsdag – det var hvile dag i haven. De er vilde med at udforske haven. Lige nu leger de rundt urtepotterne og andet de kan gemme sig bag. Der bliver bjæffet, gøet, knurret og pibet når de bider for hårdt. Nenya og Tess leger en del med dem nu.

Torsdag – Besøg af hvalpekøber og en af mine veninder. Oscar og Baloo lærte hvalpene at grave rundt fliserne. Der blev brugt lang tid på at grave, knurre, sidde og se på de andre graver. Det er fantastisk at se hvordan hvalpene arbejder og lærer af hinanden.

Fredag – På besøg i Lines børnehave. Hvalpene var igen ude og køre. Vi havde fået lov til at komme og hilse på i børnehaven med alle hvalpene.

Børnene blev satte sig i en kreds rundt om hvalpene – så kunne hvalpene selv gå hen til børnene. Vi valgte at give hvalpene mad i børnehaven, så kunne børnene se dem spise. Det var en god oplevelse for hvalpene. Vi stopper før det bliver for meget for de små.

Senere på dagen var vi til en Foto graf. Der skulle tages billeder af hvalpene til en kommende hvalpebog. Så må vi se om der bliver brugt nogle billeder af kooikeren. Hvalpene nød at få lov til at løbe rundt på en ny græsplæne tæt ved en skov. Flere af hvalpene var på skovtur, det var så spændende. Jeg er imponeret over deres gåpåmod. Fremmede omgivelser og alligevel så tonser de rundt, leger og udforsker de nye omgivelser.

rdag – Syv uger. De kommer rundt til nye steder på vores grund og vi tager dem afsted en og en. De er nået til et sted i deres udvikling, hvor det at underkaste sig ikke bare er noget man gør. Så nu er Nenya begyndt at opdrage dem. De får på skift en tur i hvordan de skal underkaste sig. De har så meget hundesprog, det er så spændende at se dem snakke sammen. Det ene øjeblik sprutter de af vrede og et sekund efter vender de bagdelen til og bevæger sig stille og roligt væk. Dæmpende signaler.

Velkommen til vores hjemmeside

Velkommen til vores hjemmeside
Uge 6.
Tiden flyver af sted. Hvalpene vokser og vokser. De kræver flere udfordringer og mere plads.
Tess får lov til at lege med hvalpene, Nenya vil også gerne lege, men hvalpene vil stadig gerne patte. Derfor tager Nenya en eller to hvalpe væk fra flokken for at lege med dem. De får stadig en mælketår et par gange om dagen. Sam viser også interesse, men han gider ikke dem alle 8 på en gang. Baloo foretrækker en god afstand.
Hvalpene er meget ude, de undersøger, leger, smager på ting og bevæger sig længere og længere væk. Der bliver lukket op til hele haven flere gange om dagen, det kræver at vi er der hele tiden til at holde øje med hvor de bevæger sig hen.
Morgen ritualet er : ---- stå op --- tideligt --- bliver mødt af mange hunde, hvalpene hopper over om morgenen og er sammen med de voksne hunde --- hvalpene skal have mad --- vi giver dem mad udenfor, når vejret tillader det --- medens de spiser kan vi gøre rent og sørge for rent underlag --- sætte kaffen over --- hvalpegården bliver lavet stører --- kaffen er klar, en kop med ind til hvalpene --- ned på gulvet og sidde --- så bliver der hilst på en --- sådan sidder vi ofte en halv til en hel time. De er så glade for at se en om morgenen og de skal lege, nusses, kæles og op og snuse en i hovedet. Hvid de ikke får en tur så larmer de MEGET.
Hvalpe test. I fredags lavede Torben og Vibeke en lille test af vores hvalpe. De havde flere forskelligegenstande med, bl.a. et hjorteben, en vinge fra en fugl, en bold i en strømpe, ruskesnor, en mus som kunne bevæge sig. Torben havde to forskellige lyde med. En pibe mus og et andenæb.
Hvalpene kom ind i et rum de aldrig havde været i før( kun en af gangen) Tingene er placeret på gulvet, Vibeke skriver hvad hun ser - Torben gør tingene levende og laver lyde. Det handler ikke om at forskrække hvalpene med om at se hvordan de arbejder i et nyt miljø. Lydene bliver brugt for at sr hvordan de håndtere lyde i et fremmet miljø. Hvalpene får guffer af Torben. hvalpene kontakter også Torben undervejs.
Det var spændende at se hvalpene arbejde i nye omgivelser. Det giver et billede af hvor de er i deres udvikling. Men igen, det hvalpene gør i dag, kan være anderledes i morgen. Den mere forsigtige kan pludselig være mere på dagen efter. Jeg tager testen med ind i det billede vi har af hvalpene. Det giver i sidste ende et billede af om der er byttedrift eller om de vil have godbidder, eller lege med legetøj. Nogle hvalpe vil gerne kontakten og andre går hen og tager musen.
Lørdag - gik med hvalpekøber og besøg af en dommer, som er ved at uddanne sig til Kooiker dommer. Han ville gerne se et kuld kooiker hvalpe. Det var lærerigt for mig at høre lidt om anatomi og lidt om hvad de ser efter ved bedømmelser.
Oscar har igen været på besøg, han er spændende for hvalpene. I denne uge har han krave på. Oscar er blevet kastreret og det har været nødvendigt at give ham krave på. Alle de voksne hunde flygter når Oscar kommer, han ved ikke at kraven er længere end hans hoved, så han brager ind i alt og alle.
Hvalpene er han dog mere rolig ved. I denne periode har vi snor på Oscar når han er inde ved hvalpene, for at undgå t ham tumler hvalpene ned med kraven.
Vi har også haft besøg af Line ( 3½år) hvalpene vil rigtig gerne snakke med Line. Line syntes de er for påtrængende ind imellem. Line har også lært at hvalpene tager hendes legetøj, så legetøjet er i sofaen, eller i et andet værelse, hvor hvalpene ikke kan komme ind. Det er et meget harmonisk kuld. De udvikler sig som de skal og tager de kampe som hvalpe skal. Der er ikke nogen som skiller sig meget ud fra flokken.

HVALPE TEST.

 Hvalpetest :
I fredags lavede Torben og Vibeke en lille test af vores hvalpene. De havde flere forskellige genstande med, bla. Et hjorteben, en vinge fra en fugl, en bold i en strømpe, et stk ruskesnor, en mus som kunne bevæge sig. Torben havde to forskellige lyde med, en pibe mus og et andenæb.

Hvalpene kom ind i et rum som de ikke har været i før. Tingene er placeret på gulvet, Vibeke skriver og Torben gør nogle af genstandene levende og laver lyde. Det handler ikke om at forskrække hvalpene men om at se hvordan de arbejder i et nyt miljø. Lydene blive brugt for at se hvordan de håndtere lyde i et fremmet miljø.

De fik alle guffer undervejs. Hvalpene søgte kontakt med Torben når de havde brug/lyst til det.

Det var spændende at se hvalpene arbejde i nye omgivelser. Det giver et billede af hvor de er i deres udvikling. Men igen, de hvalpene gør i dag, kan være anderledes i morgen. Den mere forsigtige kan pludselig være mere på dagen efter

Velkommen til vores hjemmeside

Uge 5.

Hvalpene er nu 5 uger. Vi har valgt navne og de er blevet sendt til Dkk så der kan blive lavet stamtavler på dem.

Vi har endelig fået tilkendt et Kennel navn, det blev vores 2 prioritet. Kennel Nen`sam.

Hvalpene har fået navne efter de NORDISKE GUDER, måske er der et par jætter med!!!!!

Tævernes navne er --- Idun og Idi.

Hannernes navne er ---- Loke, Odin, Lue, Tor, Balder og Gimle.

Vi håber hvalpene bliver lidt mere blide en guderne har været…

 

Ugen er gået med at vokse og udvikle sig.

Hvalpene får fast foder ca 4 gange om dagen. De kaster sig over pillerne og spiser dem med glubende appetit. Nenya giver ikke hvalpene så meget mælk mere. Men hun vil stadig gerne give dem når de spiser, så rydder hun op medens de får en tår.

Hvad hvalpene ikke kunne i går, kan de i dag, der er gang i udviklingen. De er så glade og imødekommende. De har dog stadig den naturlige forsigtighed i ikke at komme for langt væk fra det kendte. Når jeg er med dem ude, bliver jeg den trygge base.

Tænderne vokser, de gnaver og bider i alt og i hinanden. Der bliver pebet højt, når det er for voldsomt.

Nenya vil gerne lege noget mere med dem, men så snart hun kommer, kaster de sig over hende for at patte. Det udløser nogle knur og skæld ud fra Nenya, hvorefter hun hopper ud på den sikre side.

Der kommer mange mennesker forbi og hilser på hvalpene – det nyder de. Jeg forsøger at udfordre dem dagligt med nogle nye indtryk, der passer til den udvikling de er i.

De hører CDèn med lyde hver dag. Der er også alle de andre dagligdags lyde som vi laver i en familie. En lyd de hører mange gange om dagen, er vaskemaskinen. Der vaskes hundetæpper hele tiden.

Vi vægter også roen som noget vigtigt. Hvalpene må ikke blive overstimuleret så det giver stress.

Vi er så glade for at Oscar kommer på besøg, han er så sød ved de små. Hvalpene knurrer og bjæffer af ham og så logre de små haler når han kommer.


Uge 4.

Uge 4.

Hvalpene vokser og vokser. De er blevet mere mobile og deres bevægelser bliver bedre og bedre.

I denne uge har de haft besøg af Christian Hembo fra Magtor, hunde som os. Christian lavede et hvalpetjek. Jeg havde besluttet at få hvalpene tjekket bla. Fordi det var et stort kuld. Christian kommer to gange. Første gang var i tirsdags og næste gang vil blive i uge 7.

Christian tjekker hvalpene for mærke om deres bevæg apparat er som det skal være. De kan være trykket lidt efter fødslen, det kan Christian rette op på.

Der var ingen af hvalpene der havde væsentlige problemer efter fødslen.

De er begyndt at få fast føde, det sviner hvalpene – så kommer Nenya og vasker dem og slikker skålen færdig, medens hvalpene tager en mælke tår hos Nenya. Arbejdsfordeling.

De har alle fået tænder i denne uge. Det udløser nogle høje piv når en af kuld søskende bider. Det er nu de begynder at arbejde med deres bidehæmninger. Spændende tid.

Der kommer flere på besøg og hvalpene bliver nusset og pusset.

De har holdt flyttedag, nu bor de lige i nærheden af døren ud til haven. De er i husets centrum. Alle hundene kan komme hen til hvalpegården nu. Nenya har det ok med at de andre hunde kan komme til hvalpene nu.

Oskar – datterens franske Buldog viser stor interesse for de små, de hilser så fint på hinanden. Nenya giver også lov. Sam viser også interesse for hvalpene. Tess vil gerne ind til dem men tør ikke helt endnu, Nenya skal bare kikke på hende så går hun væk.

Baloo han siger hold jer væk fra mig. Jeg må godt kikke på jer, men i skal ikke komme til mig.

Nenya trapper ned med mælk, samtidig med at de får mere fast føde.

De vokser så fint.

Vi havde hvalpekøber i søndags, her blev de igen nusset og kælet. Denne gang var de mere aktive og fik lov til at løbe mere rundt i rummet.

Nenya vil dog ikke have dem til at patte når hun ligger for at hvile. Hun skal nok bestemme hvornår de skal have mad og hvor.


Velkommen til vores hjemmeside
🤩 UGE 3.
Så er den 3 uge slut Tiden går så stærkt.
Hvalpe fik deres hørelse i denne uge. Den kommer langsomt, det er så sjovt at se hvordan de reagere på lyde. Nenya`s piv kan få dem til at reagere med det samme, selv om de er lang væk i drømmeland, så går der ikke et sekund før de er oppe og forsøger at få et overblik af situationen.
De spiser og sover stadig det meste af døgnet, men når de er vågne er der mere lyd og bevægelse på nu.

Lørdag var der hvalpekøber på besøg, de blev rigtig nusset og kælet. En god socialiserings dag. Hvalpene nød det og var dejlig trætte senere på dagen. Men det passede så fint ind i deres rytme og en del af hvalpene fik lov til at sove i arm. Vi takker for jeres bidrag til socialiseringen.

Der holdes i poter....
UGE 2 - er slut. Vi er gået ind i uge 3.
sidste uge er gået med at Spise, sove, spise🤩 
hvalpene har fået åbnet deres  øjne, fine mørke øjne. næserne bliver mere og mere farvede. De begynder at ligne små hunde.
Neglene er klippede. Der er larm i hvalpekassen, der bliver lavet lyde som minder om at knurre, hyle og gø og så piber de.

Det går så stærkt, de har 3 doblet deres fødselsvægt og et par har snart 4 doblet vægten. De øver sig stadig i at stå og gå, nu kan de begynde at se hinanden, så der bliver smagt lidt på hinanden..

Jeg ligger billeder ind under uge 3. men ellers følg med på facebook.

Den første uge. Det er hårdt at være amme mor til så mange. Flere billeder under hvalpe 2014

Uge 1.
Den første uge er gået. Hvalpene spiser, sover og spiser igen. De vokser stille og roligt. Hvalpene forsøger at stå på deres ben, kun kort tid, så er det ned på maven igen. De bevæger sig hurtigt på maven.
Nenya er mere rolig nu, hun har ikke så mange efterveer mere. Nenya har roomservice på, maden og vandet bliver serveret i hvalpe kassen.
Jeg sover stadig hos dem for at være sikker på at alt er okay.
De bliver vejet et par gange i løbet af dagen, dem der ikke tager så hurtigt på får en ekstra tur. Det ser fint ud.
De er så bløde og fine, dejlige at røre. De kommer i hænder flere gange om dagen.

Jeg har en gruppe på facebook - Hvalpe - Nenya - Rubah. Der kan i også følge med.


Nenya har født.
Nenya fødte 8 levende hvalpe den 2 August. Det blev til 6 hanner og 2 tæver. De er meget ens i aftegninger - smukke farver og alle med en fin blis. Det kan blive svært at kende forskel...
Nenya bar på 10 hvalpe. Desværre overlevede tæve nr 6 og han nr 10 ikke fødslen. 
De triver og vi ser tiden an, de første par dage er det vigtigt med ro for at få mælken i gang hos Nenya. 
Nenya fødte den første hvalp list over 7 om morgenen og nr 9 kom kl 11.30. Desværre måtte Nenya have hjælp hos dyrlægen med den sidste. Det var lidt hårdt, med bedre end et kejsersnit.
Jeg vender tilbage med mere info snart. Har en facebook gruppe med hvalpene. Der vil også blive lagt billeder ind.

Nenya, 55 dage nu.
Nu er Nenya på dag 55. Maven vokser stadig. Nenya nyder at være ved bækken hvor hun kan køle sin store mave. Det er små ture nu og maden skal være ekstra lækker.

7 uger. Nedtællingen er startet.
🤩 Nenya 7 uger. Der er 12 dage til dato for fødsel.
Nenya er stor, men bliver større endnu. I de sidste par uger vokser hvalpene meget.
Det er vigtigt med mad i denne periode. Nenya har det varmt og der skal puttes lækkerier i hendes mad, ellers har hun ikke stor lyst til maden.
Nenya er ikke så tolerant over for de andre hunde mere, hun skælder ud hvis de ser på hendes mad eller kommer ind i hendes stue. 😀

Nenya nyder vores selvskab, men har det ikke så godt med for mange mennesker ind i huset. Vi skruer ned for gæster i de næste par uger.

Nenya blev tjekket hos dyrlægen i mandags, hvor vi bla. fik ormekur med hjem. Hun er fin og stor, alt ser ok ud. Vi skal sørge for at hun spiser og drikker godt så hun er klar til fødslen.

Oskar og Nenya på marken.

Nenya 6 uger/weeks.
Nenya 6 uger/weeks.
Nenya er stadig stor, men maven synker lidt ned nu. Hun er sulten og vil helst ud på marken og lede efter mus.

Nenya er med hvalpe.
😀 Nenya er nu 5 uger henne og hun er blevet stor. Vi har været på camping i en lille uge - hvor Nenya og Baloo er blevet passet hjemme.
Nenya var blevet meget stor i de dage vi har været væk. Nu er der ingen tvivl.
Vi venter hvalpe omkring den 6 August.

Nenya er parret med denne fine hanhund. Rubah.
Nenya er parret med denne fine hanhund. forventer hvalpe først i aug. Mere info senere.

Roskilde. Sam - BIR. Tess - BIM
We did it Again.
International udstilling i Roskilde med kvalifikation til Crufts.
Der var 9 Kooiker tilmeldt.

 Dommer...Børge Espeland, Norge.

Hanhunde -- 2 i junior klassen 1 i åben klasse og 2 i Champion klassen. Tæver----1 i Junior klassen og 3 i Mellem klassen.
Sam stillede i Champion klassen, fik excelent med CK, 1 vinder og bedste han, CACIB og BIR.
 
Tess stilled op i Mellem klassen, det blev til excelent med CK, 1 vinder og bedste tæve, CERT, CACIB, BIM.

Den havde jeg ikke lige set komme, så måtte min kære mand ind igen for at vise Tess.
De har begge kvalificeret sig til Cruft 2015.

Da vi var i Norge blev de også BIR og BIM.

Sam BIR - Tess BIM
Nu er Sam Norsk Champion - han kan kalde sig Nordisk Champion - da han både er Dansk, Svensk og Norsk.

Sikke dag
Der var 8 Kooiker tilmeldt, 7 tæver og  han.
dommeren var Svensk og hed Eva Nielsen.

Sam fik excelent, CK, CERT, CACIB og blev BIR.

Tess fik Excelent, CK, CERT, CACIB, og blev BIM.

Da jeg ikke kunne løbe med begge hunde, måtte den kære mand 😀ind og vise Tess🤩. Tess havde meget travlt med at komme op til mig, det var svært at gå pænt med hende.

Velkommen til vores hjemmeside

TESS OG OSCAR.

Oskar og Tess
Vores Datter og Svigersøn har købt en lille Franskbuldog. Lille Oskar har vi den glæde - at Oskar lige nu er en del hos os og de andre hunde.
 
Lige nu har vi 4 Kooiker og en låne Oskar.
Det er en dejlig oplevelse at se lille Oskar læse de andre hundes sprog.

Tess og Oskar de kan lege.

Sam i Holland...
😀  😀Der er fokus på min hånd, måske gemmer der sig en godbid i hånden.
Sam var så god at arbejde med. Han var hanhund med et stort H i søndags. Der var nok over 50 andre hanhunde som Sam mente var under ham. Så vi havde samarbejde så det  bragede. Hvor var jeg træt bagefter, men mit arbejde lykkes.
Det er en rigtig gød oplevelse når ens arbejde lykkes. Jeg kan ikke bestemme hvem dommeren kan lide eller hvordan de ser på kooikeren, men jeg kan bestemme hvordan min hund skal vises og gøre det til en fest for hunden og mig.

Sam fik RCAC.
Asperen 10 november 2013.
Kampioenschapsclubmatch.

Sam stillede op i Championsklassen. Der var 11 hanhunde i klassen.
Sam blev taget ud blandt de 4 som skulle videre i stor ring.
Stor ring.... Her blev Sam 1 vinder. Derefter skulle han dyste om bedste hanhund, der var hund fra Juniorklassen, unghundeklassen, åbenklasse, veteranklassen, opdrætterklassen og championklassen.

SAM BLEV 2 VINDER MED RESERVE KAMPIOENSCHAPSPRIJS.

Det var langt over forventningerne til denne udstilling, jeg er mega stolt og glad over Sam`s placering.
Vi er ved at være et godt team.

SAM I HERNING. BIM OG DANSK VINDER
Herning 2013. Sam BIM - Dansk vinder.

SAM STOR RING I LIPZIG

DANMARKS MESTERSKABET I RALLY/LYDIGHED.
😀 YES WE DID IT. DRESLION`S NENYA TIL DANMARKS MESTERSKAB  I RALLY-LYDIGHED  I EKSPERT KLASSEN.

Nenya blev indbudt til DM. Der blev  budt 20 hunde, dem med de fleste point fra året.
Nenya fik flest point i første runde - men blev slået med 1 point. Nenya gik så flot og sikke kontakt vi havde.

DRESLION`S NENYA FIK EN FLOT 2 PLADS TIL DANMARKS MESTERSKABET.
Jeg er så stolt...Super lady Nenya.
 

Sam i Lipzig
Sam`s udstillings resultater fra Lipzig.
International Cacib udstilling - Der var tilmeldt 20 Kooiker.
Lørdag - V, 1, BOB, CACIB, Anw. St. Ch.VDH Ja, CAC.
Stor ring i Gr. 8 - der fik Sam en 3 plads.
Titel. VDH Sieger Leipzig 2013.

Der var tilmeldt 18 Kooiker.
Søndag. -V,1, BOB, CACIB, Anw.Dt,Ch. VDH ja, CAC.
Stor ring gr.8 - der blev Sam igen taget ud blandt de 6 bedste, men fik ikke en placering.
Titel - German Winner 2013.

SAM HAR KVALIFICERET SIG TIL
TYSK CHAMPION.
Fantastisk oplevelse at blive BOB to dage i træk og tilmed få en placering i stor ring. Det er ikke tit at Kooikerhondjen bliver placeret i stor ring.

Tess.
Der er lagt nye billeder ud på siden BILLEDER 2013.

Rally champinon
Nenya fik sin sidste pind i Kreds 6 til Rally stævnet.
Dommer var Johanne. Fik 98 point og blev hermed Rally champinon....Nenya blev 2 vinder ud af 20 hunde i Eksert klassen.
Super flot af hende.

GLÆDELIG JUL
GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR.
VENTER PÅ KØDBENENE...MEN VORES LILLE NY TESS KUNNE IKKE VENTE...HUN SIDER PÅ SAM MEDENS HAN  PÆNT VENTER PÅ SIT KØDBEN.

HÅBER I ALLE FÅR EN GOD JUL OG ET GODT NYTÅR.

Sam i Holland...
Til Klubudstillingen i Holland - stillede jeg Sam op i Opdrætter klassen.
Sam fik en 3 plads. Han fik U og en super fin kritik. Jeg var meget stolt af mit eget opdræt...vores dejlige Sam.


Mols bjerge...Sam
SAM😀

Freja og Nenya

Herning 2010.
Dobbelt udstilling i Herning.
Den 6 og 7 Nov. 2010.
Lørdag fik Sam excellent og bleb😀 BIR  og fik sertifikat.
Han fik en fin kritik.
vi valgte at gå i stor ring. Det var en lang dag og en rigtig god oplevelse at få lov til at løbe inde i den store ring. Men vi kom kun ind og rundt hvorefter vi kom ud igen. Det er en lang dag for at få lov til at vise sin hund.


Søndag skulle vi i ringen kl 9 så det var tideligt op.
vi fik excellent og blev 3 vinder. Det var bedre om lørdagen. 🙂

Zutphen 2010
Klub udstilling i Holland.
Vi var i Zutphen til kooiker udstilling den 30 Oktober. Der var 172 Kooiker ialt.
Sam var tilmeldt i Juniorklassen. Der var 9 tilmeldt i klassen.
Sam fik excellent og var blandt de 4 bedste som blev taget ud til stor ring. Sam blev 2-vinder. han fik en rigtig fin kritik.
Vi var 11 og 7 hunde afsted fra Danmark. Vi boede på et fint hotel i Zutphen. Super tur med gejdet tur i den Hollandske natur om fredagen.

SAM

Sam er gået i buret med kødbenet og er helt væk..
🙂 Kooikerklub udstilling i Holland Zutphen.
En Dejlig dag med 166 Kooiker som blev udstillet i de forskellige klasser. Der var 6 hunde fra Danmark der blev udstillet og det blev til 4 pokaler.
Sam var blandt de 4 bedste i Junior klassen og kom i stor ring hvor han blev 2 vinder. Han fik en rigtig fin kritik.😀

Nenya`s mor, Nenya og Sam - 3 Generationer

3 Generationer.
Vi havde besøg fra Holland, dem vi købte Nenya af. På billedet ser vi Nenya`s mor, Nenya og Sam.

Sam i Holland
Billede fra Udstillingen i Holland. (her nyder han sit velfortjente kødben) Klub udstilling i Asperen. Sam blev bedst i puppyklasse og fik Velbelovend og blev også bedstebaby. Det var en stor oplevelse, han er jo ikke så gammel. Hans bedømmelse var rigtig god, men står skrevet på Hollandsk.

Velkommen til vores hjemmeside
Sam har været på udstilling i Holland. Klub udstilling kun for Kooikerhondje. Vi holdt lidt ferie i forbindelse med udstillingen. Sam har været en rigtig dygtig hund at have med, men kl halv syv eller før ville han ud og besørge - så det gjorde vi - bagefter var det rigtig dejligt at få lov til at sove ved os. Nenya var med og det var godt for Sam.
Sam var meldt til babypups gruppen. SAM BLEV BEDSTEBABY. han vandt i hans gruppe og blev bedste baby hvalp - det var bare så flot. Han er rigtig god til bare at tage den helt med ro - han kom ind i en stor ring med mange mennesker rundt om og det bekymrede han slet ikke, det var en rigtig fin oplevelse.


Se flere billeder under Sam

Hvad gemmer sig deroppe.

Stine Jensen 27.07.2016 16:30

Hej,
Vil høre om I har hvalpe på vej, og om i har venteliste ?
Mvh. Stine Jensen

Susanne Storm 11.05.2016 22:51

Hej. Er det muligt at blive skrevet op til en af jeres fremtidige hvalpe. Har fulgt voksne kooikere, og det er lige hunden for mig. Kærlig hilsen Susanne

Louise Dissing 29.03.2016 20:16

Hej,
Jeg vil bare lige hører om i har nogle hvalpe til salg indenfor den nærmeste tid?
Venlig Hilsen Louise

Jens Kristian Kristensen 13.08.2015 13:45

Hej Inger
Vi er en familie som brændende ønsker os en Kooriker hvalp.
Kan I hjælpe.
Med venlig hilsen
Jens Kristian

Inger Louise 14.12.2014 21:42

Hvalpe 2015. Vi planlægger at parre Tess med Tomba fra Sverige. Tess kommer i løb først i det nye år.

inger 12.06.2014 11:14

Nenya er parret med Rubah. Se billeder under Nenya - Holland. Der forventes hvalpe først i August.

Inger 22.05.2014 20:27

22 Maj. Nenya er i løb, nu kan vi kun vente til det rigtige tidspunkt.

Dorthe Jerløv 08.10.2012 18:54

vi er meget spændte ........ den 25.okt. er den ene af hvalpene, som Oliva har født og Sam er far til, klar til at komme hjem til os og bo. Sam-en flot fyr :)

Inger Louise 10.10.2012 07:59

Glæder mig - håber du også får en flot fyr. Glæder mig til at se ham.

inger 11.06.2012 20:26

Sam har haft besøg fra Sverige...se nyheder

skov 10.08.2011 22:05

Se billeder af Freja/Gretha. se nyheder

ILS 02.08.2011 14:31

NYE billeder---under Billeder

inger louise 06.03.2011 21:53

Se uge 6 - under hvalpe.

inger Louise 27.02.2011 12:13

Se uge 5 under hvalpe....Video klip af Freja

Inger Louise Skov 16.02.2011 20:58

Se under hvalpe 2011. Ny info ...Uge 4.

Inger Louise 23.01.2011 20:26

Billede af Jolly fra sidste kuld - under nyheder

Corinna Ruddat 07.12.2010 13:14

Dear Inger Louise,
I am interested in a puppy but I have the same problem as my colleague Svenja: my emails don’t get through.
Best regards
Corinna

Inger Louise 08.12.2010 17:09

send the mail to inglo56@hotmail.com

| Svar

Nyeste kommentarer

11.07 | 12:26

Hej.Vi er en aktiv familie på 4 med 2 hjemmeboende børn på 10 og 13 år. Vi kigger på en Kooiker.Har du planer om hvalpe 2023? Vh Anne

07.03 | 18:51

Hej. Jeg har ikke planer om hvalpe de næste mange år. Der er hvalpe hos Kennel Fagayas i Sverige lige nu. Skriv til Katarina Hall og hør ind til hvalpene

11.01 | 20:33

Kære Inger. Vi er en familie som længe har drømt om en kooiker. Har I planer om hvalpe i 2022 eller 2023 og kan vi blive skrevet op?

15.09 | 18:04

Hej.
Som det ser ud nu er der ingen hvalpe som ikke er afsat. Desværre for jer.